Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

Întrețineți corect bateria stivuitorului

Întrețineți corect bateria stivuitoruluiÎntrețineți corect bateria stivuitorului

    

Îngrijirea corespunzătoare a bateriei de stivuitor crește durata de viață și reduce costurile

 

Cum să întrețineți corect bateria plumb-acid a stivuitorului dvs.


Stivuitoarele electrice funcționează fără emisii, sunt silențioase și - pe baza costului pe kilometru - mai ieftine în exploatare decât stivuitoarele cu motoare cu ardere. Pentru ca viața bateriei, care reprezintă aproximativ o treime din prețul de achiziție, să dureze cât mai mult posibil, trebuie să fie îngrijită și întreținută în mod regulat. Acest lucru se aplică în special celui mai răspândit fel de baterii, bateriile plumb-acid, care au o speranță de viață de aproximativ 6.000 de ore de funcționare și aproximativ 1.200 de cicluri de încărcare. Cu toate acestea, în practică, aceste valori sunt atinse cu adevărat numai dacă bateria este manevrată corect. În cele ce urmează vă oferim câteva sfaturi practice despre cum să îngrijiți în mod corespunzător o baterie pentru stivuitor.Nu descărcați niciodată bateria stivuitorului sub 20 %


Deși nu este o problemă pentru un motor cu ardere internă să intre în zona roșie a indicatorului de combustibil, bateriile cu plumb-acid nu sunt atât de iertătoare pentru stivuitoare. Descărcările profunde, adică niveluri de încărcare a bateriei de 20% sau mai puțin, duc la generarea de căldură nedorită, ceea ce reduce durata de viață a bateriei și a componentelor electrice ale stivuitorului. Prin urmare, ar trebui să conectați stivuitorul la stația de încărcat în timp util, adică atunci când nivelul de încărcare rămâne de cel puțin 20% și să îl lăsați acolo până când acesta este încărcat complet.

Pe de altă parte, încărcările intermediare scurte nu numai că nu au prea mult sens, ci și scurtează durata de viață a bateriei. Deoarece fiecare ciclu de încărcare, indiferent de lungimea acestuia și de cantitatea de energie electrică care a fost transportată, reduce numărul de cicluri rămase. Prin urmare, stivuitorul ar trebui să fie cât mai aproape de 20% încărcare reziduală înainte de a ajunge la încărcător. De obicei aceasta se întîmplă la sfârșitul turei sau zilei de muncă, ca să se poată încărca complet peste noapte. Pentru a evita suprasolicitarea bateriei, nu trebuie să conectați bateria la încărcător mai mult de o dată pe zi.

Dacă o baterie complet încărcată nu este suficientă pentru un schimb, fie aveți nevoie de un al doilea stivuitor, fie de un stivuitor cu o baterie Li-ion. Aceste baterii pot fi încărcate mult mai repede și, prin urmare, pot fi conectate la încărcător în timpul pauzei de prânz, de exemplu. Sunt încărcate complet sau aproape complet după doar o jumătate de oră. În plus, cu acest fel de baterii economisiți rutina de verificare a nivelului de apă, care este indispensabilă cu bateriile cu plumb-acid.Verificați și corectați nivelul apei


Apa, mai precis apa distilată fiind un electrolit lichid este indispensabilă pentru funcționalitatea bateriei stivuitorului. În timpul încărcării, se generează căldură, apa din interiorul celulelor bateriei se încălzește și este împărțită în gazele hidrogen și oxigen de către curentul electric, ca urmare scăzând nivelul apei din interiorul bateriei. Așadar, trebuie să verificați nivelul de apa distilata baterie și să completați cu apă curată cel puțin o dată pe săptămână. Acordați întotdeauna atenție marcajului pentru a nu completa prea mult. Deoarece atunci când apa se încălzește, aceasta se extinde și s-ar revărsa, ceea ce poate deteriora bateria și stivuitorul.

Acumulatorii îmbătrânesc, chiar și cu o îngrijire bună și regulată. De aceea starea lor trebuie verificată în mod regulat de către un specialist. Ar trebui să aruncați o privire atentă asupra camerelor individuale ale bateriei în timpul testului operațional zilnic sau cel târziu atunci când completați nivelul apei o dată pe săptămână. Dacă se văd cristale albe (acestea sunt depozite de sulfat de plumb cristalin), ar trebui să apelați un tehnician de service pentru a analiza problema și a lua contramăsuri.Nu supraîncălziți stivuitorul


Așa-numita sulfare este un proces normal de îmbătrânire, dar poate fi accelerat de mediile calde sau de supraîncărcarea bateriei. Prin urmare, trebuie să aveți întotdeauna grijă să nu supraîncălziți stivuitorul și să faceți o pauză suplimentară dacă motorul se încălzește semnificativ sau dacă este utilizat într-un mediu foarte cald.

Este important să reumpleți apa distilată numai după încărcare, nu înainte. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că electrolitul se amestecă bine cu apa proaspătă. Mai mult, electrolitul se extinde în starea "încărcat", astfel încât doar spre sfârșitul procesului de încărcare sau după ce a fost finalizat acesta, se poate determina câtă apă trebuie completată. De asemenea, este important să folosiți doar apă pentru baterii care îndeplinește cerințele DIN 43530-4, eliberată prin distilare sau prin schimb de ioni de minerale (demineralizată) și alte impurități.

Un principiu pentru lucrul corect cu bateriilor cu plumb este: Căldura poate distruge bateria. Prin urmare, temperatura de funcționare recomandată este de +20 °C. Deși temperaturile prea ridicate cresc performanța bateriei, ele scurtează semnificativ durata de viață a bateriei VRLA. În cazuri extreme, acest lucru poate duce la așa zisul Thermal Runaway sau deteriorarea iremediabilă a bateriei. Următoarele valori orientative se aplică creșterii temperaturii: la +20 ° C, durata de viață cu încărcare de filtru este de 100 la sută, la o temperatură de +25 ° C aceasta scade la 71 la sută, la +30 ° C scade la 50 la sută și la +40 ° C până la doar 25 la sută. Temperaturile scăzute, pe de altă parte, prelungesc durata de viață a bateriei, dar îi limitează capacitatea în utilizare. Pentru beneficii optime, este logic să respectați temperatura de funcționare recomandată.
 

Inspectați bornele bateriei 


În timpul cuplării bateriei la stația de încărcare, nu uitați să faceți inspecția vizuală a bornelor, pentru a vă asigura că sunt uscate și curate. Deasemenea asigurați-vă că legăturile sunt strânse, garantând un contact electric cât mai bun. Folosiți soluții aquafuge adecvate pentru acoperirea bornelor. 

 

În cocluzieÎngrijirea și întreținerea regulată a sistemului dumneavoastră de baterii sunt esențiale pentru fiabilitatea și longevitatea acestor produse. Pe lângă o evaluare vizuală generală a sistemului, este necesară curățarea regulată a bateriei pentru a asigura disponibilitatea și conformitatea cu reglementările de prevenire a accidentelor. În plus, bateriile cu plumb-acid ventilate folosesc electrolit lichid, ceea ce înseamnă că hidrogenul și oxigenul gazos sunt produse ca urmare a descompunerii constante a apei. Apa care este „consumată” în acest fel trebuie readăugată regulat. Următoarele produse contribuie la efectuarea corectă a mentenanței bateriilor, asigurând o durată de viață mai mare, ceea ce o să ducă la costuri mai reduse în timp (spray curățitor; pastă cupru; lavete absorbante; unsoare pentru borne):spraz curatare baterie   pasta cupru    Lavete absorbante   pasta borne baterie


Stivuitorul poate deveni o unealtă deosebit de versatilă utilizând atasamente stivuitor, pentru ridicare, colectare, transport, dezăpezire, curățenie și manevrare. Urmărind linkurile de mai sus o să puteti cunoaste oferta de atasamente pentru stivuitor prezentate pe platforma industrială online de la producători recunoscuți pe plan european. Prelungitoarele pentru furci marca BAUER, furcile marca CAM ATTACHMENTS și măturile marca KEHRMULI se caracterizează prin funcționalitate, durabilitate și accesibilitate, fiind elementele ajutătoare pentru o mai bună desfășurare a activității în perimetrele deținute de dumneavoastră.  

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!