Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

Cateva aspecte importante cand cumperi o baterie 12v

Cateva aspecte importante cand cumperi o baterie 12v

Cateva aspecte importante cand cumperi o baterie 12v


O baterie 12v este indispensabila pentru un numar mare de aplicatii, de la transportul energiei electrice la alimentarea echipamentelor electronice. Cand cumperi o baterie 12v, trebuie sa tii cont de mai multi factori, inclusiv capacitatea, rezistenta si pretul. In acest articol vom lua in considerare aceste trei aspecte importante pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere.
 

Ce este o baterie 12v?


O baterie 12v este un dispozitiv care este alimentat de curentul electric. Acestea sunt, de obicei, utilizate pentru a acționa mecanismul de ponire a motorului auto, alimentarea dispozitivelor portabile, unele electronice, utilaje de constructii cu propulsie electrica, carucioare de golf, biciclete electrice, carucioare electrice pentru persoane cu dizabilitati. Bateriile au, de asemenea, o anumită capacitate de stocare a energiei.
 

De cat de multa energie are nevoie un acumulator 12v?


Bateriile sunt una dintre cele mai importante piese ale unui automobil. Aceasta asigura actionarea electromorului. Demarorul primeste curent din baterie si actioneaza pornirea motorului.  Fără ele, ar trebui sa impingi masina pentru a porni motorul. 

Energia bateriei tale depinde de mai mulți factori, inclusiv de ce tip de motor este echipat pe masina ta. Un motor termic necesita un acumulator 12v cu amperaj mai mare decat un motor pe benzina. Deasemenea, pe timpul sezonului rece, bateria 12v auto este mai solicitata decat pe perioada verii.

 

Piese din componenta unei baterii 12V


O baterie 12v este compusa din urmatoarele piese: carcasa - de obicei confectionata din PVC - 6 elementi de cate2v  numiti si celule - legati in serie si umpluti cu acid sau gel (AGM), borne de legatura. Celulele sunt confectionate din plumb care reactioneaza chimic cu acidul generand energie electrica, sau incarcandu-se cand primeste energie. Bornele bateriei sunt metalice si au marcajul plus sau minus, adica polii ei de care trebuie tinut cont cand se face racordarea bateriei la sistemul auto sau la clestii de la incarcator - dupa caz.
 

Cea mai buna baterie pentru aplicatia ta


Cand alegi bateria pentru aplicatia ta, trebuie sa tii cont de doua lucruri: capacitatea bateriei si tipul de baterie.

Capacitatea bateriei se refera la cat de multa energie poate stoca bateria. De exemplu, o baterie 12v de 1.000 mAh va tine aplicatia ta in functionare pentru o perioada mai lunga decat o baterie de 500 mAh. Tipul de baterie se refera la chimia bateriei. Bateriile Li-ion sunt cele mai populare si au o capacitate ridicata, insa sunt si cele mai scumpe. Bateriile NiMH sunt mai ieftine, dar au o capacitate mai scazuta.

Alege o baterie cu o capacitate cat mai mare pentru aplicatia ta pentru a asigura functionarea optima a acesteia.

 

Cum sa stii cand este timpul sa inlocuiesti bateria


In primul rand orice baterie 12v are o durata de viata. Aceasta poate fi scurtata sau prelungita in functie de conditiile in care este folosita, de mententanta pe care o primeste sau de numarul de cicluri de incarcare / descarcare.  Deasemenea conteaza si tipul de redresor incarcator cu care se incarca orice baterie 12v, respectiv de calitatea alternatorului pentru bateria care este montata pe masina.

O baterie incarcata complet si lasata sa se descarce complet, odata la 4-6 luni este ceea ce face cel mai bun pentru baterie. Desigur ca acestea sunt datele teoretice, in practica fiind necesar de a face mult mai des astfel de operatiuni, pentru a asigura functionarea optima.

Insa una dintre cele mai importante operatiuni pentru prelungirea duratei de viata a unei baterii consta in reglarea tensiunii redresorului / intretinerii la valoare corecta. O tensiune prea mare asupra bateriei o va deteriora usor cu timpul, iar o tensiune prea scazuta nu va acoperi intreaga capacitate a bateriei, aceasta avand nevoie de incarcari suplimentare.

Daca observati ca trebuie sa incarcati bateria frecvent, e posibil sa constatati totodata ca acumulatorul se apropie de finalul de viata. In acest caz, recomandam inlocuirea bateriei vechi cu o baterie 12v noua pentru a evita si deteriorarea altor componente ale automobilului.
 

De ce ai nevoie de o baterie 12v?


Daca detii un vehicul care ruleaza pe baza de combustibil, atunci ai nevoie de o baterie 12v pentru a-l putea porni. Bateriile 12v sunt, de asemenea, folosite pentru a alimenta anumite accesorii auto, cum ar fi sistemele de navigatie sau radio-ul.

Acestea fiind spuse, iata 3 aspecte importante care trebuie luate in considerare atunci cand cumperi o baterie 12v:

1. Marca si modelul vehiculului tau - Diferitele modele de baterii pot fi compatibile doar cu anumiti modele de vehicule. Asigura-te ca achizitionezi o baterie 12v care este potrivita pentru marca si modelul tau de vehicul.

2. Puterea bateriei - Aceasta este exprimata in amperi (A). Cu cat este mai mare puterea unei baterii 12v, aceasta reuseste sa pornesca un motor mai purternic.

3. Capacitatea bateriei este exprimata in Amperi-ora (Ah). Ea defineste durata de functionare in functie de curentul consumat (o baterie de 70 Ah functioneaza 70 ore la curentul de 1 A. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!