Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre acumulatorii solari pentru instalatia de energie solara

4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre acumulatorii solari pentru instalatia de energie solara

 

Inainte de a lua orice decizie legata de instalarea unor sisteme fotovoltaice, este important sa te informezi corect. In acest articol vom aborda subiectul acumulatorilor solari pentru instalatia de energie solara, explicand cum functioneaza si avantajele pe care le ofera. Din moment ce aceasta tehnologie si-a dovedit pe deplin avantajele din punct de vedere financiar pe termen lung, există din ce in ce mai multi doritori, interesati de achizitionarea si instalarea unui siatem de colectare si stocare a energiei solare.

Acumulatori panouri fotovoltaice se gasesc din ce in ce mai usor pe piata de profil, iar costurile de achizitie si intretinere devin mai accesibile. Cumparati doar acumulatori solari de calitate, pentru a asigura o functionare impecabila, fara intreruperi suparatoare. Oferim felurite baterii fotovoltaice in magazinul online. Pentru informatii va stam la dispozitie la suport@industrial-supply.ro, whatsapp si telefon.
 

Ce sunt acumulatorii solari pentru instalatia de energie solara?

Acumulatorii solari sunt baterii care se folosesc pentru a stoca energia solară sub forma de electricitate. Această energie poate fi apoi utilizată pentru a alimenta un sistem de iluminat sau o pompa de gradina sau orice altceva.

Există mai multe tipuri de acumulatori solari, dar cele mai comune sunt bateriile cu acid si plumb, bateriile de nichel-cadmiu și bateriile de metal-hidrid. Fiecare tip are avantajele și dezavantajele lui, așa că este important să se înțeleagă cum funcționează fiecare dintre ele înainte de a decide care este cel mai potrivit tip de acumulator solar pentru nevoile tale.

Bateriile cu acid de calitate dispun de tehnica AGM. Acest acronim inseamna: absorbant glass mat, un grilaj de sustinere a consistentei acidului pentru a nu se sedimenta particule, evitand in acest fel colmatarea gravitationala.
 

Cat de multe tipuri de acumulatori exista?

Instalatiile de energie solara sunt eficiente doar daca se folosesc acumulatori de energie. Acumulatorii de energie joaca un rol important in sistemele fotovoltaice, pentru ca acestia stocheaza energia pe care o produce panoul solar pentru a o elibera atunci cand este necesar. Exista mai multe tipuri de acumulatori de energie, iar alegerea celui potrivit depinde de instalatia fotovoltaica pe care o aveti.

Bateriile cu plumb sunt cele mai des intalnite si au fost folosite inca din anii 1970. Aceste baterii au durata de viata lunga si sunt fiabile, insa necesita intretinere regulata. Elementul de baterie cu plumb are tensiunea de 2,2V. 

Acumulatorii pe baza de Nichel-Cadmiu (Ni-Cd). Tensiunea unui element din aceasta gama este de 1,2V. se poate incarca pana la 1,44V. Aceste baterii au o comportare la temperaturi scazute mai buna decat alte tipuri de baterii. 

Acumulatori pe baza de Litiu. Numarul de cicluri de incarcare al acesui tip de acumulatori este mai mic decat la bateriile Ni-Cd, in schimb este mai mica rata de autodescarcare. In ultimii ani, pretul de achizitie al acestui tip de baterii fotovoltaice a scazut atat de mult, incat acestea se preteaza fara probleme pentru a face parte dintr-un sistem de captare si inmagazinare a energiei solare.
 

Ce avantaje prezinta o instalatie cu acumulatori solari?

Instalatiile cu acumulatori solari au o serie de avantaje fata de alte sisteme de generare a energiei. In functie de necesitatile si bugetul fiecaruia, vom alege cea mai buna solutie pentru noi.

Avantajele instalatiilor cu acumulatori solari:

-Putem produce energie chiar si in zilele innoroate, iar acumulatorii o stocheaza pentru noapte sau pentru eventualele intreruperi de curent;
- Suntem independenti de retelele energetice si nu avem nevoie de curent electric pentru a functiona. Il luam din acumulatori panouri fotofoltaice;
- Instalatiile cu acumulatori solari sunt ecologice si nu polueaza mediul;
- Durata de viata a acumulatorilor solari este foarte mare, astfel incat investitia initiala se amortizeaza pe termen lung.
 

Ce produse sa alegi pentru o instalatie cu acumulatori solari?

In ultimii ani, acumulatorii solari au devenit o optiune populara pentru cei care doresc sa instaleze o instalatie de energie solara. Acumulatorii solari sunt un mod eficient de a stoca energia solară în timpul zilei pentru a o putea folosi în timpul nopţii. Cu toate acestea, cu atâtea produse pe piaţă, poate fi dificil să decideţi ce produs este potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luaţi în considerare atunci când alegeţi acumulatorii solari pentru instalaţia dumneavoastră:

  1. Capacitatea bateriei fotovoltaice
  2. Tensiunea
  3. Numarul panourilor solare instalate
     

Concluzie

Dupa ce ai hotarat ca trebuie instalat un sistem de energie solara, este timpul sa te gandesti la acumulatorii solari. Acestia sunt importanti pentru pastrarea energiei necesare pentru functionarea in conditii optime a sistemului tau electric pe baza de curent solar. Inainte de a face orice altceva, asigura-te ca ai luat in considerare toate optiunile disponibile pentru acumulatorii solari si ai gasit cea mai buna potrivire pentru nevoile tale. Magazinul online industrial-supply.ro ofera toata gama de baterii TROJAN, din care poti alege un numar de baterii ptrivit cu necesitatile sistemului in ce priveste tensiunea de lucru si capacitatea. 

Cel mai important lucru de retinut atunci cand vine vorba de acumulatori solari este ca nu toti sunt creati egal. Exista doua tipuri principale de acumulatori: baterii cu plumb si baterii litiu-ion. Fiecare are avantajele si dezavantajele lor, asa ca este important sa te informezi inainte pe scurt cu privire la ele. 

     

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!