Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

Fascinanta lume a sculelor electrice

Fascinanta lume a sculelor electrice

Diferențe



Sculele electrice pot fi alimentate cu cablu sau cu baterii: mașina de găurit și șurubelnița, șlefuitorul, ferăstrăul pendular și ferăstrăul circular de mână pot face viața mai ușoară celor care le folosesc în timpul lucrărilor de orice fel. Înainte de a lua o decizie de cumpărare, se pune întrebarea cât de des și pentru ce activități o să fie necesară unealta căutată.
Sculele sunt împărțite în categoriile: lowcost, DYI, semi-profesionale și scule profesionale, explică experții tehnici. Dacă vrei să cumperi un dispozitiv care să te însoțească toată viața, ar trebui să investești în calitate și să cheltuiești puțin mai mulți bani. Oricine are nevoie de o unealtă (sculă) doar pentru un singur proiect îl poate închiria și de la magazine de hardware sau magazine speciale.


Cordon electric sau baterie?


La început se pune întrebarea de bază: dispozitivul trebuie operat cu un cablu de la priză sau wireless cu o baterie? Convingerea răspândită, că numai dispozitivele alimentate de la priză au puterea potrivită nu mai este valabilă. Chiar și în sectorul profesional, cota de piață a sculelor fără fir este acum de peste 50% aflându-se în creștere. Aproape fiecare mașină este oferită fără cablu. Șurubelnițele și bormașinele fără fir sunt deosebit de populare. Bateriile vin în diferite puteri. Cumpărătorii ar trebui să verifice cu atenție capacitatea de încărcare.
În trecut, o perioadă lungă de utilizare ducea adesea la un timp lung de încărcare. Tehnologia înaintată este acum mai matură: o baterie de 5 Ah, care poate fi folosită pentru a acționa aproximativ 700 de șuruburi, de exemplu, este adesea încărcată într-o oră la fel de mult ca o baterie de 2 Ah. Cu toate acestea, o a doua baterie interschimbabilă este practică, astfel încât să nu trebuiască să vă întrerupeți munca. Un indicator de stare de încărcare de pe baterie ajută la conectarea acesteia la rețea în timp util.
Tendința este în mod clar către unelte electrice alimentate cu baterii. Mașinile de găurit, șlefuite și ferăstrău alimentate cu baterii, care au fost folosite de mult timp la șurubelnițele fără fir, în prezent rămân cu mult în urma modelelor lor surori alimentate cu cablu în ceea ce privește performanța pentru a fi considerate un înlocuitor cu drepturi depline.
 

Ergonomie și utilizare


La funcționare este avantajos dacă bateria nu este prea grea. Cel mai bun mod pentru cumpărători de a afla dacă o unealtă sau dispozitiv se simte în general bine în mână este să îl încerce. Pentru că o postură de lucru ergonomică este importantă, mai ales pentru perioade mai lungi de utilizare, spre a nu crea crampe.
Meseriașii ar trebui să acorde atenție, de asemenea, ușurinței în utilizare: de exemplu, este avantajos dacă uneltele precum pânzele de ferăstrău sau mandrinele de găurit pot fi schimbate cu ușurință. Caracteristicile practice includ iluminarea zonei de lucru cu o lampă LED care se aprinde automat în timpul funcționării, precum și ambalajele structurate în care accesoriile sunt, de asemenea, bine depozitate.
 

Operare ușoară


Burghiele și pânzele și discurile montate pe sculele electrice trebuie să fie noi, ca să permită o folosire ușoară și opererea cu precizie a sculelor. Un instrument de lucru bun se caracterizează și printr-un manual de instrucțiuni ușor de înțeles, astfel încât consumatorii să îl poată înțelege și utiliza rapid. De exemplu, instrucțiunile de siguranță din carte trebuie să indice purtarea unui echipament de protecție adecvat în timpul lucrului, cum ar fi ochelari de protecție sau mănuși, astfel încât utilizatorul final să poată opera corect dispozitivul de la început.
 

Curățarea regulată a sculelor electrice este importantă


Un sfat din partea expertului: pentru a vă asigura că uneltele durează cât mai mult posibil, cei care le folosesc ar trebui să le curețe după fiecare utilizare. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele electronice. Pentru a face acest lucru, curățați carcasa cu o mătură de mână sau o perie și suflați în carcasă de câteva ori pentru a îndepărta praful de la șlefuire sau găurire.


Ce unelte electrice ar trebui să ai în dotare?
Aplicați găuri în piese, pereți sau planșe, înșurubați noul raft sau tăiați cu precizie placa de PAL: sculele electrice sunt ideale pentru a efectua lucrări manuale rapid și fiabil. Cu instrumentele potrivite și puțină pricepere manuală, poți finaliza majoritatea sarcinilor pe cont propriu, fără ajutorul specialiștilor.
Dacă aveți acces la o gamă bine asortată de scule electrice acasă , sunteți în mare măsură independent de orarul de lucru și prețurile meșterilor pentru lucrări mici.
Pe lângă o șurubelniță fără fir și accesorii , uneltele electrice pe care le puteți folosi pentru a finaliza majoritatea proiectelor în cei patru pereți  includ și mașini de găurit și polizoare . De asemenea, este de ajutor dacă aveți un ferăstrău circular sau un ferăstrău pendular pregătit de tăiat ca să tăiați șipci, lemn sau alte materiale la dimensiunea dorită.
 

Surubelnița fara acumulator: eficientă si flexibilă


În principiu, puteți înșuruba cu aproape orice bormașină - indiferent de felul acesteia. Acest lucru funcționează deosebit de bine cu obiectele din lemn. Cu toate acestea, o șurubelniță fără fir este suficientă și pentru a monta mobilierul, de exemplu . În comparație cu o bormasina, aceasta este mai silențioasă și mai ieftină.
Șurubelnițele fără fir impresionează prin flexibilitatea și eficiența lor, deoarece nu necesită cablu datorită bateriei reîncărcabile. Cu această unealtă electrică, nu doar economisiți timp atunci când asamblați dulapuri, paturi sau rafturi: chiar și lucrări în locurile care par greu de atins sau lucrări fine pot fi realizate cu șurubelnița fără fir.
Când cumpărați un dispozitiv nou, merită să aruncați o privire la informațiile despre produs . Dispozitivele ieftine sunt ușor de utilizat, dar în medie au o capacitate de încărcare mult mai mică pentru baterie . Dacă trebuie să încărcați bateria produsului după doar câteva minute, puteți lucra la fel de bine cu o șurubelniță convențională.
 

Mașini de șlefuit și diversele lor domenii de aplicare


De ce unelte au nevoie meșterii? Asta depinde întotdeauna de ce fel de muncă te simți capabil să faci în cei patru pereți - și pentru ce preferi să te bazezi pe suport profesional. Un bun exemplu sunt mașinile de șlefuit . Performanța, manevrarea și domeniile de aplicare sunt foarte diverse. Vă prezentăm pe scurt cele mai comune modele care sunt potrivite pentru lucrări.
Polizorul unghiular este mai mult un instrument pentru meseriașii avansați. Indiferent de proiect, ar trebui să utilizați acest dispozitiv numai dacă aveți la dispoziție ochelari de protecție și mănuși de protecție. Dacă nu sunteți sigur cum să utilizați dispozitivul, este mai bine să contactați o companie specializată. Polizorul unghiular este folosit în principal pentru tăierea tuturor tipurilor de material. Discul rotativ  al polizorului unghiular se roteste de peste 10.000 de ori pe minut - ideal pentru  lemn, piatra, metal sau beton (disc taiere, disc slefuire).
Alte scule electrice pe care le puteți folosi pentru șlefuire sunt șlefuitoarele cu bandă sau orbitale. Deși puteți șlefui diferite suprafețe cu o mașină de șlefuit cu bandă, șlefuitorul orbital este mai potrivit pentru lucrări mai fine. Aceasta include sarcini precum îndepărtarea vopselei sau finisarea lucrărilor de mobilier de înaltă calitate.
 

Ferăstrău pendular sau ferăstrău circular pentru o tăiere precisă



Pe lângă burghie, șurubelnițe fără fir și polizoare, există și alte scule electrice care pot fi interesante nu doar pentru profesioniști, ci - în funcție de proiect - și pentru începători. Unul dintre aceste dispozitive este ferăstrăul pendular. Ferăstrăul acționat electronic este întotdeauna solicitat atunci când trebuie să lucrați selectiv și extrem de precis. Aceasta poate fi o adâncitură în lemn sau decuparea unei anumite forme. Cu toate acestea, ferăstrăul taie prin plastic și tablă relativ ușor fără efort. Ca și în cazul oricărei scule electrice, există numeroși producători care oferă o varietate de produse de gen.
Ferăstrăul circular aduce și mai multă putere decât ferăstrăul pendular. Prin urmare, această mașină este folosită mai mult pentru materiale solide, cum ar fi debitarea plăcilor dense de lemn stratificat. Ferăstrăul circular transformă munca aparent dificilă într-o afacere care economisește timp.
 

Mașina de găurit


O bormașină se găsește aproape în orice atelier și în fiecare gospodărie. Dacă doriți să agățați o poză mai grea sau să atașați un raft, se folosește această unealtă de efectuare a găurilor. Aveți diferite burghie pregătite pentru diferite scopuri . În zilele noastre, bormașinele cu baterii sunt suficiente pentru pereții normali, dar un model alimentat cu cablu este încă indicat pentru pereții din beton armat. Mai multe modele de mașini de găurit găsiți în magazinul nostru.
 

Șurubelnița fără fir


Imediat după bormașină, șurubelnița fără fir este a doua cea mai importantă unealtă electrică pentru atelier. Modelele mai mici sunt suficiente pentru asamblarea unei piese de mobilier IKEA, cu șurubelnițe mai mari cu acumulator se poate realiza un gips-carton complet. Recomandăm cel puțin două trepte, un cuplu minim posibil de 30 Newtoni metri și o baterie litiu-ion. Puteți găsi un test de șurubelniță fără fir aici .
 

Ferăstrăul pendular


Cu greu există un meșter care să nu o aibă în colecția sa de unelte. Ferăstrăul pendular este un echipament incredibil de flexibil și versatil și ușurează mult tăierea lemnului. Datorită bateriei reîncărcabile, ferăstraiele fără fir sunt extrem de la îndemână și chiar mai flexibile decât cele care trebuie conectate la rețea. Cumpără ferăstrău pendular din magazin.

Când vine vorba de scule electrice, există diferențe mari de calitate, care sunt de obicei proporționale cu prețul. În general, este mai bine să mergi pe aparatul mai scump, pentru că o unealtă electrică te însoțește și te încântă (sau enervează) mulți ani. Calitatea este ceea ce rămâne, când prețul este de mult uitat!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!