Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

Intretinere piele auto

Intretinere piele auto
Pielea aduce luxul în interiorul auto și este un material rezistent. Dar trebuie întreținută mai frecvent decât alte materiale de tapițerie. Întrucât tapițeriile din piele sunt destul de răspândite la automobilele din țara noastră, venim în sprijinul deținătorilor acestora cu informații utile în ce privește întreținerea, pentru a vă putea bucura cât mai mult timp de mașina aleasă. O greșeală în alegerea sau la mânuirea agentului de curățare / întreținere a tapițeriei poate lăsa urme nedorite, care uneori sunt iremediabile. 
 

Cum se face cea mai potrivita întreținere piele auto?



Cel mai bine este să alegeți un detergent blând pentru piele, care se aplică cu un burete moale sau o lavetă specială. Doar la pielea mai veche și foarte murdară se poate folosi detergentul mai puternic. Spuma de curățare este avantajoasă pentru scaunele auto ventilate, deoarece orificiile din piele nu se înfundă cu aceasta.
Curățarea corectă a pielii în mașină: sfaturi importante
• Îndepărtați mai întâi murdăria grosieră: Pentru a îndepărta murdăria grosieră, scaunele din piele trebuie aspirate sau periate cu atenție înainte de curățarea temeinică.
• Mai puțin este mai mult: când vine vorba de cantitatea de produse de îngrijire utilizate, aplicați-le cu moderație și peste tot.
• Lucrați de la cusătură la cusătură: Când aplicați detergentul, trebuie să vă asigurați că lucrați întotdeauna de la cusătură la cusătură într-o singură direcție. Pentru că, dacă sunt șterse neglijent, își pierd repede strălucirea. Acest lucru este deosebit de periculos pentru cusăturile albe pe scaunele din piele neagră.
Alte sfaturi importante pentru intretinere piele auto:
• Folosiți apă cu moderație: pielea tânără și netedă este relativ insensibilă la agenți de curățare și apă. Este diferit la pielea netedă mai veche care este deja crăpată, precum și la piele de căprioară sau piele perforată. Lichidul se poate acumula rapid în piele in aceste cazuri - risc de pete! Este necesară dublă prudență și cu scaunele ventilate. O cârpă (lavetă) ușor umezită cu detergent și apă este de obicei suficientă.
• Îngrijire intensivă pentru scaunul șoferului: suportul din partea stângă a scaunului șoferului suferă în special foarte repede. Materialul este stresat de fiecare dată când intri și ieși, motiv pentru care necesită o grijă deosebită atunci când îl îngrijești.
• Îngrijiți și curățați toate piesele din piele: Pe lângă scaune, curățarea volanului din piele și a butonului de viteză merită, fie și doar din motive de igienă. Deoarece aceste părți sunt deosebit de stresate, îngrijirea hidratantă este de asemenea importantă.
• Lăsați interiorul să se usuce bine: După ce ați folosit puțin apă la curățare, pielea trebuie aerisită să se usuce, astfel încât să nu înceapă să putrezească.

Atenție! Cremele de pantofi nu sunt potrivite pentru îngrijirea pielii și a culorilor în mașină. Indiferent cât de elaborat și grijuliu lucrați cu ele și apoi le periați, decolorarea hainelor este programată de la început.

 


 

Cât de des este indicat să se facă operațiile de intretinere piele auto?



Curățarea este recomandată la fiecare trei până la patru luni. Pielea de culoare închisă, pe de altă parte, are nevoie doar de curățare și îngrijire minuțioasă o dată sau de două ori pe an. Cu toate acestea, cu cât scaunele sunt mai vechi, cu atât proprietarul ar trebui să întrețină pielea mai des. Cât de des trebuie curățate scaunele din piele? Curățați pielea dintr-o mașină nouă o dată pe an. Pielea vine proaspăt de la tăbăcar și este încă perfect pregătită. Prin urmare, în primii trei ani de la cumpărare, este suficient să curățați scaunele din piele (în special zonele intens utilizate, cum ar fi perna și spătarul scaunului) o dată pe an și să le tratați cu un etanșant ușor de îngrijire. Nu este necesară îngrijirea frecventă. Curățați pielea mai veche mai des. Pielea mai veche necesită o îngrijire mai intensă, de două ori pe an este suficientă și aici. Cu excepția cazului în care husele din piele sunt deschise la culoare, atunci acestea trebuie curățate și sigilate la fiecare trei luni, deoarece influențele mediului sau reziduurile de culoare de la îmbrăcăminte (de exemplu, blugi) sunt foarte repede vizibile pe pielea deschisă la culoare. 
Refreshul cu ulei (re-gresarea) este deosebit de important: la pielea nouă, după trei ani la îngrijirea pielii se adaugă completarea cu ulei. Ar trebui să vă tratați scaunele din piele o dată sau de două ori pe an. Dacă acest lucru nu se întâmplă, pielea va deveni uscată, crăpată și fragilă. Laptele de îngrijire cu filtru UV protejează, de asemenea, împotriva decolorării de la lumina soarelui. Aceasta este o recomandare, mai ales pentru decapotabile. Aici trebuie menționat: mai puțin înseamnă mai mult! Dacă ești prea generos când folosești produsele de îngrijire, pe piele pot apărea margini albe și urâte. Asigurați-vă absolut că cumpărați produsul potrivit pentru gresarea huselor din piele. 
Sprayul pentru intretinere si curatare tapiterie piele de la NIGRIN a adunat cele mai bune păreri de la utilizatori.

 

Ce se intampla daca nu se face intretinere piele auto?



Ce se întâmplă dacă nu îți pasă de piele? Pielea este un material foarte durabil prin natura sa. Dar este și un produs natural deopotrivă  și necesită o anumită îngrijire. Fără îngrijirea corespunzătoare, pielea se va usca în timp, făcând să devină casantă și chiar să crape. 





 




 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!