Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

Lama dezapezire - sfaturi practice

Lama dezapezire - sfaturi practice

Lama dezapezire - sfaturi practice

 

Pe masura ce se apropie sezonul rece incepem ne punem intrebarea: cum sa alegem cea mai buna lama dezapezire? In acest articol iti vom oferi cateva sfaturi practice pentru a face alegerea potrivita.

 

Ce este o lama dezapezire?

 

O lama dezapezire este un dispozitiv care se montează in fata unui utilaj și ajută la îndepărtarea zăpezii de pe suprafața drumului si a aleilor. Lama de zapada are o formă asemănătoare cu un ciocan și este făcută din materiale rezistente, cum ar fi oţelul. De obicei, lama dezapezire este acționată prin intermediul unei manete sau al unei telecomenzi și poate fi reglată pentru a se potrivi dimensiunii mașinii.

Cum alegeţi o lama dezapezire?

Există mai multe modele de lame dezapezire disponibile pe piaţă, astfel încât să puteţi alege un produs, in functie de suprafata de folosire - cati metri patrati aveti de deszapezit, precum si de alte particularitati care sunt relevante in selectia unui plug de zapada potrivit.
 

Tipuri de lame dezapezire

 

Există mai multe tipuri de lame dezapezire pe piață, iar alegerea potrivită pentru tine depinde de mai mulți factori. În general, există trei categorii principale de lame: lame rotative, lame cu bilă și lame statice. Fiecare categorie are avantajele și dezavantajele sale, așa că este important să te informezi bine înainte de a achiziționa una.

Lamele rotative sunt cele mai populare tipuri de lame dezapezire. Acestea funcționează prin rotirea unei tije metalice într-un cerc continuu. Această mișcare forțată ajută la împingerea zăpezii în afara zonei tale și este eficientă indiferent de tipul de zapada pe care trebuie sa o aduni. 

Lama cu bila. Avantajele acestor tipuri de lame sunt că sunt ușor de folosit și în general destul de ieftine. Dezavantajul primar al acestor lame este că nu pot fi folosite pe suprafețe dure precum asfaltul sau pavajul.

Lamele cu bilă funcționează pe același principiu ca și lamele rotative, dar au un strat suplimentar de metal în jurul bilei pentru a preveni problemele legate de rotirea liberă. Aceste lame sunt ideale pentru terenuri mai rigide și se pot conecta la mașini mai mari pentru a face față unei suprafețe mai mari.

Avantajele principale ale acestui tip de lamă sunt faptul că se pot adapta mașinilor mai mari.

 

Avantajele si dezavantajele folosirii unei lame de zapada

 

Despre folosirea unei lame de zapada, exista mai multe pareri. Pe unii ii ajuta sa se descotoroseasca mai usor de zapada, in timp ce altii cred ca o astfel de unealta intotdeauna ii va lasa in urma un strat gros de zapada. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca te hotarasti sa folosesti o lama de zapada:

Avantaje:
•O lama de zapada te ajuta sa elimini rapid si eficient zapada de pe suprafata drumului. Inainte de a utiliza un astfel de dispozitiv, asigura-te ca suprafata este curata, pentru a preveni problemele ulterioare.
•Daca alegi sa utilizezi o lama electrica, iti va fi foarte usor sa te descotorosesti de zapada chiar si in conditii mai grele. 
 

Punti slabe ale unor modele comune de lama de zapada

 

O lama de zapada poate face minuni in privinta curatarii zapezii, insa exista cateva probleme comune pe care le poti intampina. Iata cateva dintre cele mai frecvente probleme si cum poti sa le rezolvi:

1. Lama de zapada nu curata bine zapada. Aceasta este o problema des intalnita, mai ales la modelele mai ieftine. Daca ai o astfel de problema, incearca sa gasesti o lama de zapada care se adapteaza perfect la forma masinii tale. In acest fel vei putea curata zapada mult mai usor si eficient.

2. Lama de zapada nu se strange bine. Alte modele comune de lama de zapada au aceasta problema. Daca ai o astfel de problema, asigura-te ca lama de zapada este stransa corespunzator pe dispozitiv, astfel incat in momentul impingerii aceasta nu se va desprinde de pe utilaj sau de pe masina.
 

Recomandari pentru achizitionarea unei lame de zapada eficiente

 

Inainte de a cumpara o lama de zapada, trebuie sa stiti ca exista diferite modele si tipuri pe care le puteti alege in functie de nevoile dumneavoastra. De exemplu, daca aveti un garaj mic, nu are sens sa investiti intr-o lama de zapada gigantica care va ocupa toata suprafata. In schimb, daca locuiti intr-o casa mare cu un grad mare de inclinatie, atunci veti avea nevoie de o lama de zapada puternica si rezistenta pentru a face fata tuturor conditiilor. Iata cateva sfaturi practice pentru achizitionarea unei lame de zapada eficiente:

– Alegerea unei lame de zapada in functie de suprafata pe care intentionati sa o acoperiti. Daca aveti un spatiu mic, atunci o lama mai mica va fi o achizitie potrivita. Daca suprafata care se cere curatata este mai mare, va recomandam sa cumparati o lama de zapada mai mare care se monteaza pe tractor (lama tractor), stivuitor, buldoexcavator, etc.

 

Concluzie

 

Nu există o soluţie perfectă pentru dezapezire, însă există câteva sfaturi care pot face acest proces mai uşor. În primul rând, asiguraţi-vă că aveţi un topor (piulet) sau un alt dispozitiv pentru a sparge gheaţa. De asemenea, este important să aveţi un plan pentru cum veţi elimina zăpada şi gheaţa, astfel încât să nu vă blocheze lama. În final, asiguraţi-vă că îndepărtaţi orice obstacol care ar putea bloca lama dezapezire.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!