Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

Pozitii sudura. Alege să lucrezi mai ușor și în siguranță

Pozitii sudura. Alege să lucrezi mai ușor și în siguranță

Pozitii de sudură


Probabil că doar sudorul știe cu adevărat cât de importantă este pozitia optimă pentru operația de sudare a metalelor, de aceasta depinzând o mulțime de rezultate: calitatea sudurii, viteza de execuție, structura interioară și nu în ultimul rând suprafața zonei sudate. Când vorbim de pozitii de sudura ne referim atât la poziția electrodului, respectiv poziția sudorului în timpul executării sudurii cât și de poziția optimă a pieselor asupra cărora se acționează. Alegerea optimă a acestor poziții de sudură o să conducă întotdeauna la rezultate bune și foarte bune în producție sau în mentenanța sistemelor. Doar în cazul sudării la punct fix (cazul țevilor gata montate) sudorul nu are de ales și trebuie să dea dovadă de o măiestrie ieșită din comun. În toate celelalte cazuri se pot alege pozitii de sudura adecvate.
 

1. Pozitii de sudura în funcție de orientarea electrodului


În cărțile de specialitate găsim referințe la pozitii sudura definite de capătul liber al electrodului de sudare. Conform acestora, îmbinările sudate pot fi realizate în următoarele poziții de sudare: 

PG = poziția de sudare verticală descendentă (îmbinarea începe din cel mai superior punct și se continuă în jos pe verticală)
PF = poziția de sudare verticală ascendentă (fix invers)
PE = poziția sudare peste cap (foarte dificilă)
PD = pozitii sudare orizontală peste cap
PC = poziția de sudare orizontală pe perete vertical
PB = poziția de sudare orizontală cu perete vertical
PA = poziție sudare orizontală respectiv orizontală în jgheab



Acestea au fost pozitiile obișnuite de efectuare a sudurilor electrice. Pozitia de sudura este definită de poziția capătului liber a electrodului față de orizontală. În continuare o să ne referim la modalitățile pentru îmbunătățirea de pozitii de sudura folosind dispozitive elaborate special pentru această activitae ce sunt folosite în toată lumea în industrie cu rezultate excepționale. 


2. Pozitionarea pieselor pentru sudura


Inginerii descoperă noi și noi metode de constructie a unor dispozitive pentru îmbunătățirea proceselor de producție, între altele și pentru activitatea de sudare. Aceste dispozitive se numesc pozitionere, pozitionatoare, suport rotativ, masa rotativa, masa turnanta etc. În paginile magazinului online Industrial Supply o să găsiți o colecție întreagă din gama acestor aparate, având posibilitatea de a alege între instalatii de rotire, pozitionere tip L, pozitionere mici, mese rotative basculabile etc., toate acestea cu sisteme mecanice, electrice sau hidraulice pentru rotire, susținere și basculare - înclinare. Optați pentru produse europene oferite de magazinul Industrial Supply. 
Informațiile inserate în descrierea produselor au menirea să vă ajute în alegerea metodei optime de îmbunătățire la poziții sudură.  


Instalatie rotire tevi   Suport rotativ pentru fixare, inclinare si rotire   Platou fixare si manipulare 4 axe hidraulic

În imaginile de mai sus se găsesc câteva exemple pentru dispozitive de alegere pozitii sudura. O instalație rotire țevi, un suport masiv pentru sarcini grele, un platou de fixare, înclinare și rotire 4 axe hidraulic. La acestea se adaugă și alte dispozitive asemănătoare, benefice în activitatea de sudare pentru algerea unei pozitii de sudura optime în orice moment al execuției lucrării.


Comandă produsele Industrial Supply prin Email sau online pe www.industrial-supply.ro
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!