Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

Stații de încărcare a bateriilor

Stații de încărcare a bateriilor

 

Stații de încărcare a bateriilor – reîncărcați-vă bateriile în siguranță


Un stivuitor electric trebuie conectat în mod regulat la o stație de încărcare pentru a furniza energie nouă bateriei. Atunci când planificați și instalați astfel de stații de încărcare a bateriilor, anumite reguli de siguranță trebuie cunoscute și respectate pentru a asigura o funcționare sigură și fără probleme.


Legea privind sănătatea și securitatea în muncă și ordonanțele privind securitatea și sănătatea în muncă oferă specificații generale obligatorii care sunt implementate în regulile tehnice pentru locurile de muncă. Punctul de încărcare (adică locul în care bateria este conectată la o sursă de alimentare externă și încărcată) trebuie să fie permanent ferit de îngheț și să aibă o temperatură a camerei între 10 °C și 25 °C. În cazul în care încăperea este încălzită, aceasta nu trebuie se facă folosind un sistem de încălzire cu flacără deschisă sau elemente incandescente (pericol de explozie a gazului oxihidrogen), iar între elementul de încălzire și punctul de încărcare trebuie păstrată o distanță de siguranță suficientă de cel puțin 2,50 m. . Dacă această distanță de siguranță nu este posibilă de menținut din cauza condițiilor structurale, temperatura suprafeței încălzitorului nu trebuie să depășească 200 °C, ceea ce poate fi garantat de obicei fără termometre sau senzori de temperatură suplimentari.

În timpul procesului de încărcare, bateria trebuie configurată astfel încât orificiile de evacuare a gazului să fie la cel puțin un metru distanță de încărcător, în aer liber. Aceeași distanță de siguranță trebuie păstrată față de echipamentele care generează scântei (mașini, aparate electrice cu întrerupătoare, prize). Și la fel ca la benzinărie, în zona stației de încărcare nu pot fi folosite telefoane mobile sau radiouri - și ele generează o scânteie atunci când sunt pornite, care în cel mai rău caz poate provoca o explozie. Și, desigur, există o interdicție absolută a fumatului în întreaga zonă a stației de încărcare, care ar trebui, de asemenea, indicată prin semne de avertizare și interdicție adecvate.


În general, fiecare conducător de stivuitor ar trebui să știe că hidrogenul ca gaz este puțin mai ușor decât aerul și, prin urmare, „plutește” pe suprafața bateriei. Prin urmare, cel mai mare pericol este imediat după deschiderea compartimentului bateriei. Din acest motiv, trebuie asigurată o ventilație adecvată a stației de încărcare a bateriei. Este logic să ventilați deasupra nivelului bateriei, în timp ce alimentarea cu aer proaspăt ar trebui să fie aproape de podea.

 

Ce trebuie să luați în considerare la configurarea punctelor de încărcare



În principiu, punctele de încărcare nu pot fi configurate în încăperi complet sau parțial închise, unde există risc de incendiu, explozie sau explozie,
în încăperile în care există umezeală sau apă precum şi în garaje mici.
Acest lucru este valabil chiar și pentru punctele de încărcare temporare care pot fi utilizate o singură dată pentru o perioadă scurtă de timp pentru a încărca stivuitorul.

În locurile de muncă, cum ar fi încăperile de depozitare, punctele de încărcare pot fi instalate numai dacă bateriile nu sunt încărcate peste tensiunea de gazare admisă sau dacă este garantată permanent o ventilație suficientă. Pe măsură ce tensiunea de încărcare crește, o baterie începe să elibereze mai mult gaz. Tensiunea critică de încărcare aici este de peste 2,40 V per celulă; la o tensiune mai mare, degajarea hidrogenului crește periculos. Din acest motiv, tensiunea încărcătorului trebuie să fie întotdeauna adaptată bateriei și bazată pe curbele caracteristice ale bateriei.

 

Aerul proaspăt mărește siguranța la locul de muncă



În principiu, un aport adecvat de aer proaspăt ar trebui să fie garantat la fiecare loc de muncă, iar calitatea aerului poate fi de obicei îmbunătățită prin deschiderea ferestrelor, ușilor sau porților, chiar și în mijlocul verii. Din cauza situației speciale de risc la punctele de încărcare, este însă necesar să se stabilească cerințe minime specifice pentru ventilație.

Conform standardelor recunoscute de securitate a muncii, ventilația este considerată suficientă dacă aerul dintr-o încăpere este schimbat complet de cel puțin 2,5 ori pe oră. Acest lucru poate fi realizat prin măsuri structurale, cum ar fi fante suficient de mari și multe de ventilație, care trebuie atașate în așa fel încât să se creeze un flux continuu de volum de aer de cel puțin 0,1 m/sec.

Important: Usile si ferestrele nu conteaza aici, chiar daca prin ele se poate realiza un debit de aer considerabil mai mare. Deoarece, spre deosebire de fantele de ventilație sau ventilația activă, ferestrele nu sunt deschise permanent, adică nu sunt gata de utilizare continuu.

Orificiile de ventilație trebuie menținute complet libere în orice moment, astfel încât acestea și puțurile sau conductele asociate trebuie verificate și curățate în mod regulat. Dacă la punctul de încărcare este instalată ventilație activă, aceasta trebuie pornită înainte de a încărca bateria. Cel mai bine este ca ventilația și încărcătorul să fie cuplate între ele, astfel încât și ventilația să fie activată direct atunci când încărcătorul este pornit. Degazarea bateriei nu se oprește imediat după finalizarea încărcării, așa că ventilația ar trebui să fie funcționată timp de cel puțin o oră dincolo de timpul real de încărcare.

 

Distanțe de siguranță pentru punctele de încărcare



Când un stivuitor industrial este parcat pentru încărcare, un culoar de cel puțin 0,60 m lățime trebuie să fie liber în jurul mașinii sau bateriei pentru a permite accesul sigur și direct la baterie și camion în caz de urgență. Dacă stivuitorul este încărcat lângă componente sau materiale sau mărfuri depozitate care sunt inflamabile, trebuie menținută o distanță de siguranță de cel puțin 2,50 m, la fel ca și încălzitoarele din apropierea punctului de încărcare. O distanta de siguranta de cel putin 5 m trebuie mentinuta in zonele in care exista risc de incendiu, explozie sau explozie. Și în niciun moment nu ar trebui să existe materiale inflamabile, explozive sau explozive sau dispozitive de încălzire deasupra încărcătorului.

În cazul lucrărilor periculoase în vecinătatea unui punct de încărcare (lucrări de sudare, tăiere sau șlefuire a metalelor), trebuie respectate distanțe de siguranță considerabil mai mari. Distanța trebuie să fie de cel puțin 10 m. Dacă este posibil, o distanță de 15 până la mai mult de 20 m este și mai sigură, deoarece există riscul ca scântei aprinse să sară sau să acopere distanțe mari în aer. Astfel de lucrări trebuie efectuate deasupra stației de încărcare a bateriei numai dacă se asigură că acolo nu este încărcat niciun stivuitor pe toată durata lucrării.

Podeaua stației de încărcare trebuie să fie antistatică și să asigure o rezistență maximă la pământ de 108 ohmi. Acest lucru este posibil doar dacă podeaua este menținută permanent fără grăsimi și ulei, în caz contrar conductivitatea electrică scade și descărcarea antistatică nu mai este posibilă.

Important: Toate dispozitivele de protecție din și de pe stația de încărcare trebuie întreținute cu atenție și funcționarea lor trebuie verificată în mod regulat. Acestea servesc la protejarea și asigurarea siguranței șoferului de stivuitor și a colegilor săi și ajută la prevenirea accidentelor periculoase la locul de muncă. Prin urmare, daunele, defecțiunile sau defecțiunile trebuie raportate imediat și stația de încărcare trebuie oprită până la remedierea defecțiunilor.


Comandă acum o stație de încărcare nouă. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!