Beneficiezi de transport gratuit pentru comenzi in valoare de minim 299 Lei la 95% din produse.

Siguranta in trafic - motive pentru care este bine sa iti dotezi masina cu toate produsele prevazute de lege

Siguranta in trafic  - motive pentru care este bine sa iti dotezi masina cu toate produsele prevazute de lege

Informatii despre siguranța rutieră – De ce este bine sa iti dotezi masina cu o trusă medicală auto

Fie ca ne deplasam doar la servici cu masina, sau parcurgem distante lungi, de fiecare dată când ne urcăm la volan și pornim la drum cu autoturismul propriu sau de firma, este bine să fim prevăzători și conștienți de faptul că se pot ivi în trafic și situații neplăcute, situatii care ne arata cat de important este sa ne gaseasca cu toate dotarile necesare.  Din acest punct de vedere este foarte important să acordăm atenție aspectelor care privesc siguranța rutieră. În acest sens fiecare mașină trebuie să fie dotată cu un kit de siguranță auto, acest kit de siguranță rutieră fiind impus de către legislația în vigoare din Romania.


Kit-ul de siguranță auto nu este impus de legislația tuturor țărilor pentru șoferi, însă România este una dintre cele trei state membre ale Uniunii Europene în care șoferii au obligația conform legii de a avea în dotarea autoturismului lor o trusă medicală auto alături de alte elemente de siguranță rutieră (triunghi reflectorizant, instinctor foc, vesta reflectorizanta, trusa medicala auto). Fără elementele de siguranță auto în mașină, șoferii pot primi amenzi cu valori constant crescande precum si  câteva puncte de penalizare. Aceste amenzi sunt încadrate în clasa a II-a de sancțiuni cu patru sau cinci puncte de amendă și trei puncte de penalizare. Acumularea de 15 puncte duce la suspendarea permisului auto.

Pe langa argumentul de legalitate si argumentul financiar, trebuie spus că existența unei truse medicale în autoturism poate face diferenta dintre viata si moarte.  În condițiile în care vorbim despre un trafic tot mai intens și tot mai aglomerat atât în marile orașe, cât și pe principalele căi rutiere din țara noastră, statisticile ne prezintă o imagine îngrijorătoare privind creșterea incidenței accidentelor rutiere. Cu alte cuvinte vorbim despre faptul că activitatea de a conduce un autoturism este în linii mari o activitate periculoasă. În acest context este foarte importantă trusa sanitară de prim ajutor în dotarea fiecărui autoturism. Această trusă medicală poate reprezenta salvarea unei vieți omenești în condițiile în care are loc un accident rutier. Până la intervenția ambulanței, mai ales dacă vorbim despre un accident ce a avut loc departe de oraș, trusa medicală auto poate să fie foarte utilă pentru o primă intervenție și chiar pentru a salva viața unor oameni implicați în accident.

Referitor la conținutul pe care trebuie să îl regăsim în trusele auto pentru prim ajutor, acesta este de asemenea prevăzut de legislația rutieră în vigoare. Lista de inventar pentru trusa de prim ajutor auto include o foarfecă pentru material textil, dispozitivul medical pentru respirație gură la gură, materiale sanitare precum: pansament, leucoplast de diferite lățimi, comprese sterile, fașe din tifon, fașă elastică și pansament absorbant, dar și ace de de siguranță și folie de supraviețuire. Nu în ultimul rând în trusa sanitară de prim ajutor trebuie să existe și o listă cu toate obiectele care se regăsesc în cadrul trusei medicale.

Triunghi reflectorizant auto - alt element de siguranta care nu are voie sa iti lipeasesca din dotarea auto


În același mod triunghiurile reflectorizante auto sunt utile pentru a avertiza ceilalți participanți la trafic cu privire la faptul că au intervenit anumite probleme pe carosabil și autoturismul a rămas în drum.  Acestu lucru trebuie semnalizat foarte clar si de la distanta. O semnalizare eficienta poate face diferenta intre viata si moarte. Este nevoie nu de un singur triunghi reflectorizant auto, ci chiar de două astfel de triunghiuri reflectorizante. Acest lucru se datorează faptului că poate exista situația în care un triunghi auto trebuie amplasat în partea din față a autoturismului, pe când celălalt triunghi reflectorizant trebuie amplasat în partea din spate. Triunghiurile reflectorizante trebuie amplasate la minim cincizeci de metri față de autoturismul care a rămas in pana pe carosabil.

 

 

Cand pleci la drum nu iti uita vesta reflectorizanta acasa


Vesta reflectorizantă auto înseamnă un plus de siguranță pentru șofer dar si pentru oricare alt pasager auto atunci când pe timp de noapte sau de vizibilitate redusă șoferul este nevoit să petreacă timp pe marginea carosabilului sau în apropierea autoturismului său din diverse motive. Fie că este nevoit să intervină la vreo defecțiune a autoturismului, la remedierea unei pene auto, fie este nevoie de aștepte echipajul de tractări auto, fie că a avut loc un accident rutier, vesta reflectorizantă îl face mai vizibil pentru ceilalți participanți la trafic. Purtarea vestei reflectorizante va semnaliza celorlalti participanti la trafic faptul ca esti iesit din masina, acordandu-le acestora sansa sa te aibe in vedere si sa evite orice coliziune.

Ai un stingator auto in dotare, pentru cel mai nefericit caz?


Articolele necesare in caz de siguranta auto nu sunt prezentate in ordinea importantei intrucat toate sunt la fel de importante si sunt destinate cresterii sigurantei rutiere. Asadar un stingător auto este indispensabil pentru orice automobilist. Dincolo de faptul că acesta este prevăzut în legislația rutieră în vigoare, stingătorul poate fi un element care să salveze vieți omenești și chiar să reducă pagubele materiale. Există numeroase situații în care un autoturism poate fi afectat de un incendiu. Focul poate proveni atat de la instalatia electrica cat si de la orice sursa externa de foc. Uneori în urma unui incident rutier, alteori în urma unei defecțiuni survenite la autoturism. Prin existența unui astfel de stingător în fiecare autoturism, șoferul poate să intervină prompt și eficient pentru stingerea unui eventual incendiu. Este important de amintit faptul că stingătorul de incendiu are un termen de valabilitate și acesta trebuie schimbat dacă a depășit termenul de valabilitate inscripționat.
 



Important in cazul sigurantei rutiere

 

Trusa medicală auto împreună cu celelalte componente de siguranță auto precum vesta reflectorizantă auto, triunghiurile reflectorizante și un stingător auto reprezintă o serie de articole elementare în vederea unei intervenții inițiale în caz de incident rutier, accident rutier sau de alte probleme în trafic. Folosite în mod corespunzător și la timp, aceste elemente de siguranță rutieră pot avea un impact major, fie că vorbim despre trusa auto, fie că vorbim despre un triunghi auto. Pentru a putea folosi cât mai eficient aceste elemente din cadrul trusei medicale de prim ajutor, orice șofer poate să urmeze pașii din broșura regăsită în trusele respective sau poate să urmeze un curs de prim ajutor. Orice trusă medicală pentru siguranță rutieră trebuie să fie omologată de către Registrul Auto Român. De asemenea trusele sanitare trebuie să fie în termenul de valabilitate și trebuie înlocuite dacă urmează să expire. În acest context este recomandat să apelezi la un magazin specializat de accesorii auto pentru a cumpăra o trusă sanitară auto. Alege siguranța atunci când ești la volan și ai grijă ca atunci când ești în trafic să nu îți lipsească trusa sanitară și celelalte elemente de siguranță rutieră. Pentru cel mai bun preț pentru trusa medicală auto, descoperă oferta magazinului nostru în materie de produse destinate siguranței rutiere aici.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!